Πλήθος Κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Τούμπας!Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Μια ιδιαίτερη ,και ξεχωριστή εορταστική εμπειρία ζουν εδώ και λίγες ημέρες οι κάτοικοι της Τούμπας,και όλοι οι Θεσσαλονικείς ,με το υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό που έστησε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης,με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου ,στην πλατεία του Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού,στην περιοχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Το φανταστικό χριστουγεννιάτικο πάρκο με την ονομασία » FUNtastic park » βρίσκεται μπροστά από το Πολιτιστικό κέντρο ,μαγεύει » καθημερινά μικρούς και μεγάλους επισκέπτες,που επισκέπτονται το μικρο λούνα παρκ που έχει στηθεί με τις τιμές για την χρήση των παιχνιδιών να κυμαίνονται από 3- 4 ευρώ,μαζί με τα ζαχαρωτά ,τις λιχουδιές των γλυκισμάτων,δημιουργούν μια εκπληκτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δύσκολα αφήνει αδιάφορους ,όσους επισκεφθούν αυτό το ξεχωριστής εμπειρίας πάρκο.

Κάπου εκεί συναντήσαμε το σπίτι του Άι Βασίλη ,που τον επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι φίλοι του,για να φωτογραφηθούν μαζί του,και να πάρουν έστω λίγη από την λάμψη των Χριστουγέννων,ενώ λίγο πριν θαυμάζουμε την μοναδική φάτνη με τους ταράνδους ,τις καμήλες τους μάγους με τα δώρα,που τα εναποθέτουν στο θείο βρέφος ,που ήρθε στον κόσμο αυτό για αλλάξει την μοίρα του ανθρώπου.

Πιο πάνω βλέπουμε και θαυμάζουμε τα ανθοπωλεία ,τα περίπτερα με τα γλυκίσματα ,τα εδέσματα,όπου όλοι και ιδιαίτερα οι οικογένειες μπορούν να καθίσουν,ακούγοντας τις μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες,να θαυμάσουν την κίνηση και προσέλευση των επισκεπτών,που ιδιαίτερα μεσημεριανές ώρες με καλοκαιρία ,δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση χαράς και πολύ περισσότερο ικανοποίησης,ένα συναίσθημα που υπάρχει και κατά τις βραδινές ώρες λειτουργίας του πάρκου,με τον ιδιαίτερο ξεχωριστό φωτεινό στολισμό.

Ανεβαίνοντας πιο πάνω,συναντάμε περίπτερα επιχειρήσεων που μαζί με το περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου προσελκύουν το ενδιαφέρον,αλλά και περίπτερα συλλόγων και σωματείων με ιδιαίτερη σημασία και αξία με παράλληλη κοινωνική προσφορά,όπως ο σύλλογος παιδιών με σύνδρομο Dowh,το σύστημα προσκόπων της Τούμπας,ο σύνδεσμος »πνοή ζωής για το παιδί »που διακρίνεται για την στήριξη οικογενειών,νοσοκομείων και ιδρυμάτων ,και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το »αθλητικό »’ στολίδι της περιοχής με το γήπεδο του να βρίσκεται κοντά στο χώρο του χριστουγεννιάτικου πάρκου ,ο ΠΑΟΚ μια από τις κορυφαίες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και γενικά της χώρας με τα προϊόντα από την μπουτίκ,να προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον των φίλων του .

Μιλώντας με εκθέτες και ειδικότερα επισκέπτες του πάρκου,το όποιο έστησε ο Εμπορικός Σύλλογος με στόχο την αύξηση της καταναλωτικής κίνησης ,διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για τα εορταστικά δρώμενα εντός του πάρκου . Ένας από τους επισκέπτες,μόνιμος κάτοικος της Τούμπας εδώ και πολλά χρόνια ο Αχιλλέας Παπαντίνας ,μιλώντας στο thessalonikimas.gr,εκφράζοντας την ικανοποίηση του,για αυτό το μοναδικό εορταστικό γεγονός που ζει για πρώτη φορά η περιοχή ,δεν παραλείπει να δώσει τα » συγχαρητήρια του στον Εμπορικό Σύλλογο,που έκανε αυτό το πάρκο».και αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τις εορταστικές εκδηλώσεις και γεγονότα στην Θεσσαλονίκη.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τούμπας ,θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη ,ενώ οι ώρες λειτουργίας τις καθημερινές είναι από τις 10:00 π.μ -22:00μ.μ. ,τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ,από τις 11:00 π.μ. -23: 00 μ.μ.

Θανάσης Μανουσάκης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*