Ανάληψη ευθύνης από αναρχική ομάδα για τις επιθέσεις στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών και σε 3 ΑΤΜ στην Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη για  για την επίθεση σε 3 ΑΤΜ αλλά και στο όχημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών ,ανέλαβε με ανακοίνωση που εξέδωσε  η ομάδα «Αναρχικοί/ες σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας :
«Στις 5 Γενάρη συλλαμβάνονται η καταζητούμενη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα μαζί με το 6χρόνο παιδί της καθώς και η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, σε έφοδο που έγινε σε σπίτια στη περιοχή της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημήτριου αντίστοιχα. Από την πρώτη στιγμή  η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα διαχωρίζεται από το παιδί της, με τον 6χρόνο Βίκτωρα-Λάμπρο να καταλήγει στην Παιδοψυχολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οπού και κρατείτε φρουρούμενο μέχρι να αποφασίσει η εισαγγελέως ανηλίκων, Νικολού, αν θα δοθεί στους συγγενείς πρώτου βαθμού ή θα οδηγηθεί σε ίδρυμα. Από τις 6 Γενάρη οι σύντροφοι/ισσες Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο Βίκτωρας-Λάμπρος στου συγγενείς του.

Εμείς από μεριά μας βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους απεργούς πείνας και δίψας. Έτσι, ως ένδειξη αλληλεγγύης, στις 6/1 πυρπολήσαμε ένα αμάξι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο σπίτι του αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής Τάσου Τσακιρίδη και στις 7/1 παραδώσαμε στις φλόγες 3 ΑΤΜ, 2 στην Παπαναστασίου και 1 στην Δελφών.

Να οικοδομήσουμε ένα πολύμορφο μέτωπο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και δίψας.
Να επιστρατεύσουμε την επιθετική πρωτοβουλία ενάντια σε κάθε εξουσιαστική πτυχή αυτού του κόσμου.
Έχουμε τις αφορμές. Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται
Αναρχικοί/ες».

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*