156 λεωφορεία του ΟΑΣΘ -44 αλυσίδες – Νεώτερες εξελίξεις στην κίνηση των αστικών λεωφορείων

Ανάλογα με τις συνθήκες προβλέπεται να φθάσουν να κυκλοφορούν 203 λεωφορεία. Χθες ακινητοποιήθηκαν 20-25 λεωφορεία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.
156 λεωφορεία  μόλις κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα 44 με αλυσίδες  σε σύνολο 480-500 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους από τη χιονόπτωση.  Στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις συνθήκες προβλέπεται ο αριθμός τους να αυξηθεί και να φθάσουν να κυκλοφορούν 203 λεωφορεία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100

Χθες εν μέσω χιονόπτωσης  ακινητοποιήθηκαν περίπου 20-25 λεωφορεία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ, στη Σχολή Δικαστών στην Καλαμαριά ακινητοποιήθηκαν τέσσερα λεωφορεία, τα οποία απεγκλωβίστηκαν στη 1 το βράδυ.
Πάντως  και στις γραμμές που δεν ακινητοποιήθηκαν λεωφορεία, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας του κυκλοφοριακού εμφράγματος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σύμφωνα με στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΘ , το λεωφορείο 939 στη γραμμή 8 ξεκίνησε στις 11.20 το πρωί από το ΙΚΕΑ και έφθασε ξανά πίσω στις 18.50. Το λεωφορείο 798 στη γραμμή 2 ξεκίνησε από το ΙΚΕΑ στις 11.39 το πρωί και έφθασε πίσω στο ίδιο σημείο στις 19.16.

Δεν διεξάγονται και σήμερα δρομολόγια στις εξής  γραμμές  : Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο-Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επιρρίπτει ευθύνες για τις δυσκολίες στην κίνηση των λεωφορείων ,στους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης,υποστηρίζοντας ότι ο οργανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, με τα συνέργεια και τους υπευθύνους του ΟΑΣΘ,να βρίσκονται στα αμαξοστάσια και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο ΟΑΣΘ   επισημαίνει πως  για τα λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό  τους σύστημα στις πόρτες, εξαιτίας  των χαμηλών θερμοκρασιών.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*