Ανάληψη Ευθύνης από τον Γιάννη Μπουτάρη για τις αστοχίες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – Ανέκδοτο τα περί »παγωμένου αλατιού » – ΕΔΕ για απόδοση ενδεχόμενων ευθυνών σε υπαλλήλους

Τις ευθύνες του δήλωσε ότι αναλαμβάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Γιάννης  Μπουτάρης όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το χθεσινό σφοδρό κύμα χιονόπτωση στην πόλη

Πάντως σημείωσε  ότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν  ήταν ασυνήθιστες, ενώ χαρακτήρισε ως ανέκδοτο της χρονιάς τις δηλώσεις του για το «παγωμένο αλάτι».

«Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, όμως, τέτοιες συνθήκες είχαμε να ζήσουμε χρόνια και ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.  Η ευθύνη είναι απολύτως δική μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον  το πρωί στο ΣΚΑΪ .

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη λόγω των καιρικών συνθηκών, τόνισε ότι η μισή πόλη είναι χωρίς νερό, μεταξύ των δημοτών και ο ίδιος ο δήμαρχος. «Δεν έχω νερό στο σπίτι μου και εγώ που είμαι στο κέντρο της πόλης», τόνισε. Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του, επεσημήνε  ότι «οι παγωμένες αλατιέρες έγιναν το ανέκδοτο της χρονιάς».

Όπως ανέφερε  ο κ. Μπουτάρης, οι αλατιέρες φορτώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας για να βγουν στους δρόμους νωρίς, ωστόσο, εξαιτίας  των χαμηλών θερμοκρασιών, την επόμενη το πρωί είχε παγώσει το αλάτι. «Αυτό δεν έγινε μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους δήμους έγινε, αλλά προφανώς δεν δούλεψε αυτός ο σχεδιασμός», τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το αλάτι».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης , «στόχος ήταν να διευκολυνθεί ο κόσμος, όταν όμως πύκνωσε το χιόνι, οι νιφάδες ήταν παγωμένες και δεν έλιωναν, αυτό προκάλεσε τεράστιο κομφούζιο. Ο κόσμος έτρεχε να φύγει, ο ΟΑΣΘ δεν κυκλοφορούσε», τόνισε .

Ο κ. Μπουτάρης  υποστήριξε ότι οι δρόμοι καθαροί, ωστόσο, όπως είπε το πρόβλημα είναι τα πεζοδρόμια.  Κάλεσε τον κόσμο να μην κυκλοφορεί πολύ και επανέλαβε την πρότασή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο για να μην ανοίξουν τα καταστήματα σήμερα.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  ανακοίνωσε ότι θα διατάξει την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  (ΕΔΕ)  για απόδοση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών για την απουσία αλατιέρων από του δρόμους της πόλης.

«Θα κάνω μία ΕΔΕ να δω τι δεν πήγε καλά και αν δεν πήγε καλά στην πολιτική προστασία και στην διαχείριση των αλατιών. Ξέρω ότι και τα πετρέλαια του ΟΑΣΘ πάγωσαν, και είχαν δύσκολιες με τις αλυσίδες στα λεωφορεία. Με την ΕΔΕ θα δούμε αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, αν έγιναν παραλήψεις. Αν έγινε η δουλειά σωστά αλλά αυτό οφείλεται σε μία αδυναμία πρόβλεψης βαριών καιρικών συνθηκών, αυτό είναι άλλο πράγμα», τόνισε  ο κ. Μπουτάρης .

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*