» Καρφί » Τζιτζικώστα για Μπουτάρη – » Ίσως αυτοί χρησιμοποιούν αλάτι Ιμαλαϊων

Δεικτικά σχολίασε  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την  δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως περί »παγώματος του αλατιού» στις αλατιέρες του δήμου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά, για το εάν πράγματι παγώνει το αλάτι, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σκωπτικά: «Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, επανεφευρίσκουμε τους νόμους της φυσικής και της χημείας. Στη Θεσσαλονίκη παγώνουμε το αλάτι και καίμε το νερό. Σε εμάς(σ.σ. στην περιφέρεια), το αλάτι δεν πάγωσε, γιατί το αλάτι δεν παγώνει».Και συνέχισε, με το ίδιο ύφος: «Ενδεχομένως το αλάτι που χρησιμοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αλάτι… Ιμαλαΐων».

Σε  ότι αφορά την  κατάσταση που επικρατεί  από χθες στην Κ. Μακεδονία εξαιτίας του χιονιά, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια προμηθεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες τόνους αλατιού, ενώ στους δρόμους βγήκαν 80 μηχανήματα αποχιονισμού, εκ των οποίων τα μισά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε , το κομφούζιο που επικράτησε στην πόλη ήταν ευθύνη του δήμου, εξηγώντας ότι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης δεν ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . «Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα οχήματά μας και να τα στείλουμε στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα υπήρχε πρόβλημα στις εθνικές και τις επαρχιακές οδούς», τόνισε .

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας , το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Χαλκιδική, που  όπως είπε, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. «Δίνουμε μάχη να κρατήσουμε όλους τους δρόμους ανοικτούς», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*