Στους δρόμους οι αλατιέρες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης  βρίσκονται  έως αυτή την ώρα  συνεργεία του Δήμου με στόχο τον  καθαρισμό πεζοδρομίων και δρόμων  της πόλης από το χιόνι.

Την  ίδια ώρα τρία εκχιονιστικά μηχανήματα  ρίχνουν αλάτι σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης , ενώ τις επόμενες ώρες στον στόλο των εκχιονιστικών  αναμένεται ότι θα προστεθούν τρία ακόμη μηχανήματα.

Εκτός από τα μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν  επιστρατευτεί επίσης και  μικρά φορτηγάκια από τα οποία υπάλληλοι του Δήμου  Θεσσαλονίκης ,ρίχνουν με φτυάρια αλάτι στους δρόμους.

Ειδικότερα στους  δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης κινούνται ήδη τρία εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου δύο μικρότερα και ένα μεγαλύτερο, ενώ σε λίγο αναμένεται ότι  θα βγει και τέταρτο μηχάνημα ώστε να καθαρίσουν οι κεντρικές οδοί της πόλης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 150 περίπου  υπάλληλοι του δήμου θα βρίσκονται καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός ώστε όλοι οι δρόμοι σήμερα το πρωί  να είναι ανοιχτοί και καθαροί από  το χιόνι.

Στην πόλη  της Θεσσαλονίκης υπάρχουν  ήδη φορτηγά με αλάτι ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι σάκοι με  το αλάτι, οι οποίοι  πρόκειται να διανεμηθούν σε διάφορα σημεία στην πόλη.

Από τους  υπεύθυνους του Δήμου δίνονται οι διαβεβαιώσεις  ,ότι ήδη έχει καθαριστεί  ήδη το μεγαλύτερο τμήμα της Τσιμισκή, ενώ τα εκχιονιστικά  αναμένεται ότι θα προχωρήσουν έπειτα στον καθαρισμό της οδού Μητροπόλεως, της Παραλιακής αλλά και όλων των καθέτων ώστε σε  λίγες ώρες η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης   να είναι απρόσκοπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υδροφόρα μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, παραμένουν ακόμα ακινητοποιημένα.

Πάντως σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής  ημέρας επικράτησε στην πόλη της Θεσσαλονίκης  το απόλυτο χάος, με χιλιάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους  της πόλης,για   ολόκληρες ώρες, λόγω  της πλήρους αποτυχίας του σχεδίου του κεντρικού δήμου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την  κακοκαιρία, με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη  σε δηλώσεις τους να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή «πάγωσαν οι αλατιέρες του Δήμου  και πέτρωσε το αλάτι» που είχε ,για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία.

Θετικό είναι ότι έστω και μετά τη γενική κατακραυγή από τους πολίτες, τα συνεργεία  του δήμου Θεσσαλονίκης, πλέον δίνουν τη μάχη με τον χρόνο ώστε  σήμερα το πρωί η λειτουργία της πόλης να είναι επιτέλους ομαλή.

Πηγή φωτογραφίας : Νίκος Αραμπατζής

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*