"Η Θεσσαλονίκη αθλητική πρωτεύουσα των Βαλκανίων"

Θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας ή ακόμα και των Βαλκανίων; Η Χριστίνα Καραμίχου, νέα πρόεδρος του «ΜΕΑΣ Τρίτων» του συλλόγου που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση, τόσο του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» όσο και του νυχτερινού ημιμαραθωνίου, λέει ότι αυτός είναι ο στόχος για τα επόμενα χρόνια και ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτευχθεί.

 

Σε λίγες μέρες, περισσότεροι από 20.000 δρομείς από την Ελλάδα και δεκάδες χώρες, αναμένεται να τρέξουν στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο του φετινού διεθνούς ημιμαραθωνίου, ο οποίος μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες συμμετοχές, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό, γεγονός που στοιχειοθετεί την άποψη της κ. Καραμίχου ότι η Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται τουριστικά και στον τομέα του αθλητισμού.

Ο φετινός (6ος) Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος, που πραγματοποιείται το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, αναμένεται να είναι ο εντυπωσιακότερος «Νυχτερινός» έως τώρα, ενώ δρομείς κάθε ηλικίας καταφθάνουν από 53 χώρες του κόσμου, όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου.

«Για αυτό κι εμείς θέλουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην εξωστρέφεια και την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και δρομέων από το εξωτερικό» σημείωσε η κ. Καραμίχου και τόνισε ότι για την υλοποίηση αυτών των στόχων έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΟΤ, τους οποίους θα συνοδεύσουμε σε αποστολές στο εξωτερικό, προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη φήμη των αγώνων και να προσελκύσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη, για τις διοργανώσεις που γίνονται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο» πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να δει κάποιος πώς η ιστορία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η κοινωνική δράση, το περιβάλλον και κυρίως ο αθλητισμός βρίσκονται στο επίκεντρο και των δύο αγώνων. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ?Μέγας Αλέξανδρος? αποτελεί τον Μαραθώνιο της Ιστορίας, ενώνοντας το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου, στην Πέλλα, με αυτό στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιαμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι της χώρας, χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετική διαδρομή που ενδείκνυται για προσωπικά ρεκόρ.

Το αθλητικό αντίκτυπο των δύο διοργανώσεων, που βρίσκονται υπό την αιγίδα της AIMS, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων, είναι αναμφισβήτητο και για αυτόν τον λόγο πολλοί αθλητές από όλο τον κόσμο επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να πιάσουν το όριο που χρειάζεται για μια θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα» εξήγησε η κ. Καραμίχου.

Εκτός από τους ίδιους τους αθλητές όμως, όπως σημειώνει η κ. Καραμίχου, οι συγκεκριμένες αθλητικές διοργανώσεις, λόγω της «άρτιας διοργάνωσης, των παράλληλων δράσεων και των εξαιρετικών παροχών, που συνδυάζονται με τη φυσική ομορφιά της διαδρομής, συνεισφέρουν ώστε ακόμα και απλοί δρομείς, που δεν στοχεύουν στην κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο, να επιλέγουν να συμμετέχουν στους αγώνες και να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη».

ΑΠΕ

Πηγή