Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Νεάπολης (ΦΩΤΟ)

Καμπανάκι… εκκίνησης σήμανε για το νέο αναμορφωμένο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των πολιτών μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και την τοποθέτηση νέου ταρτάν.

Το γεγονός έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους πρώτους αθλούμενους που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να απολαύσουν τις νέες υπερσύγχρονες υποδομές, «εγκαινιάζοντας» χθες βράδυ τα νέα κουλουάρ με τους πρώτους γύρους που έκαναν σ’ αυτά. Μάλιστα, για το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη που βρέθηκαν στο αναμορφωμένο δημοτικό στάδιο.

«Πρόκειται για ένα αθλητικό στολίδι που όμοιό του δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Δημιουργήθηκε μια νέα σύγχρονη αθλητική υποδομή υπερτοπικής σημασίας που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όχι μόνο του διασυλλογικού αθλητισμού αλλά και στην ασφαλή άθληση όλων των συμπολιτών και συνδημοτών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας επιπλέον τον αγώνα της δημοτικής Αρχής για τη σύντομη ολοκλήρωση του έργου που «θα μετατρέψει το Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης σε ένα ολοκληρωμένο πολυαθλητικό κέντρο».

«Ένα ακόμη έργο με αρκετές ιδιαιτερότητες και χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στο θέμα της ποιότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Τεχνική Υπηρεσία», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Α.Σαουλίδης και προσθέτει: «Μία ακόμη δέσμευση γίνεται πράξη με αποτέλεσμα οι Νεαπολίτες, αλλά και το σύνολο των κατοίκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, να έχουν στη διάθεση τους ένα στάδιο στίβου με προδιαγραφές που επιτρέπουν τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου με στόχο οι συνδημότες μας να αθλούνται με τις καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στον τομέα της ποιότητας όσο και της ασφάλειας των χώρων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης επισημαίνει την ανάγκη «όλοι, αθλούμενοι και μη, να σεβαστούμε αυτό το αθλητικό στολίδι και να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ζημιές».

Στη διάθεση των πολιτών και των ομάδων

Ο νέος αγνωστικός στίβος του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης είναι από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στη διάθεση των πολιτών, που μπορούν να το χρησιμοποιούν κατά τη χειμερινή περίοδο καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Συγκεκριμένα, οι διάδρομοι-κουλουάρ 1-2-3 θα χρησιμοποιούνται από τους αθλητές των συλλόγων, ο διάδρομος Νο4 θα χρησιμοποιείται από τους δρομείς-αθλούμενους και οι διάδρομοι 5-9 από τους αθλούμενους πολίτες-περπατητές.

Ταυτόχρονα, όμως, «εγκαινιάζεται» και ο νέος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου με τη διεξαγωγή του πρώτου επίσημου ποδοσφαιρικού αγώνα. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, με τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Α.Σ. Νεάπολης-Αστραπή Μεσαίου, στις 11.30 π.μ. στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ.   
 

Οι εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης του στίβου ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση νέου ταρτάν, τελευταίας γενιάς, με οργανωμένη υποδομή που περιλαμβάνει ακόμη και την αποτροπή της ανάπτυξης μικροοργανισμών, το οποίο από κοινού με τα καινούργια κουλουάρ στίβου γύρω από τον αγωνιστικό χώρο σηματοδότησαν την ολική αναμόρφωση του γηπέδου. 

Στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης έχουν ήδη προηγηθεί εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου και τελευταίας γενιάς φυσικού χλοοτάπητα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του χώρου των κερκίδων, δημιουργώντας σε αυτές ειδικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων. 
Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (αντικατάσταση χλοοτάπητα, ταρτάν/κουλουάρ, ανακατασκευή κερκίδων, τοποθέτηση καθισμάτων και σκεπάστρου, διαμόρφωση χώρων γραφείων και αθλητισμού, περίφραξη, τοιχίο αντιστήριξης, δημιουργία αναψυκτηρίου, βελτιωτικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο κ.λπ.), αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Πηγή